dijous, de setembre 07, 2006

Ràdio Girona aposta pel model de desconnexió informativa comarcal

L'emissora és pionera de la SER en aquesta iniciativa, en marxa a l'octubre

Ràdio Girona vol fer un pas endavant en la informació territorial i planteja un model, a tota la demarcació, de desconnexió comarcal. L'emissora de la cadena SER, que a finals de l'any passat va millorar la seva cobertura assumint els dials d'Ona Catalana de la Selva, la Costa Brava, la Garrotxa i el Ripollès, vol aprofitar aquesta infraestructura per potenciar els continguts específics per a les comarques a partir de l'octubre. Ràdio Girona és pionera del grup a fer aquest plantejament.
La seu de Ràdio Girona, a la plaça Josep Pla de la ciutat, està en obres des de fa mig any. L'emissora s'està adequant tècnicament i també s'estan modernitzant els equipaments per posar en marxa, a partir de l'octubre, aquest nou projecte radiofònic. Ràdio Girona estrenarà estudis coincidint amb l'engegada d'aquest nou model. El director de Ràdio Girona, Jaume Serra, considera que el nou repte suposa una inversió important, però que com a empresa privada cal assumir riscos nous.
Per Serra, el nou model que proposa Ràdio Girona és viable i omplen un buit que no existeix. El director de Ràdio Girona també va defensar el periodisme radiofònic fet a comarques, en què no sempre es destinen prou recursos. «Som un referent periodístic a la demarcació i aquest lideratge informatiu el volem traslladar en els continguts locals», va assenyalar Serra. L'Hora L, que presenta Màxim Castillo amb la incorporació aquesta temporada com a segona veu de Mima Garriga, focalitzarà part de la informació comarcal. Jordi Corominas, integrant de l'equip, s'ocuparà de comarcalitzar una part del programa un dia a la setmana. Pel que fa als informatius es desconnectaran trams per oferir la informació més propera a cada comarca a través de Ràdio Costa Brava, SER Garrotxa, SER Ripollès i SER la Selva, si bé les notícies locals amb més transcendència s'inclouran en l'informatiu. La redacció d'informatius s'ha ampliat per a aquest projecte amb tretze periodistes. En total, Ràdio Girona té una plantilla de 40 professionals, entre periodistes, administratius, tècnics i comercials. (El Punt)

Free counter and web stats