dissabte, de maig 07, 2005

CCOO dóna suport a la vaga de Catalunya Ràdio

CCOO ha fet públic el seu recolzament a la vaga que ha convocat pel Comitè d'empresa de Catalunya Ràdio com a protesta per la congelació en la negociació del conveni. Reclamen l’equiparació social i salarial amb el treballadors de Televisió de Catalunya. Segons el sindicat, "l’empresa no vol negociar aquesta proposta ni a llarg termini, proposta que és una vella aspiració dels treballadors de Catalunya Ràdio". Les mobilitzacions començaran dilluns 9 de maig amb unes aturades que es faran de 8 a 8.15 hores, de 16 a 16.15 hores i de 22 hores a 22.15 hores. Aquestes aturades es repetiran els dies 14, 17, 20, 21, 23, 24, 27, 28 i 29 de maig. (Font: e-noticies.com)

"Intransigència total" de la direcció de Catalunya Ràdio

El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ha emès un comunicat en què afirma que "tot i que l’autoritat laboral no va dictar serveis mínims per a aquesta vaga, la direcció de Catalunya Ràdio pretenia imposar dos minuts de titulars informatius en directe. Així mateix, també pretenia imposar un comunicat redactat per ells" alhora que es queixa que per "l’actitud d’intransigència total de la direcció de l’empresa, ara més que mai hem d’estar units per exercir el nostre dret de vaga en defensa de les nostres reivindicacions". (Font: e-noticies.com)

Els operadors catalans privats volen una moratòria per a la ràdio digital

L'Associació Catalana de Radiodifusió Privada (ACRP) ha demanat a la Generalitat retardar la posada en marxa de les emissions en format digital (DAB). A més, l'entitat demana que es revisin algunes de les condicions tècniques previstes, ja que el sistema acusa problemes de recepció, especialment a l'interior d'edificis. La Generalitat va concedir al 2003 un total de 12 llicències de ràdio digital d'àmbit autonòmic i 48 de comarcals, però cap emet actualment. De fet, les úniques emissions digitals són les de Catalunya Ràdio. El Grup Editorial 100 per 100, Comit Audiovisual o MediaPro són algunes de les empreses adjudicatàries. (Font: Comunicació 21)

Las radios catalanas piden retrasar el inicio de las emisiones en DAB

La Asociación Catalana de Radiodifusión Privada (ACRP) ha solicitado a la Generalitat de Catalunya que le permita retrasar el comienzo de la puesta en marcha de las emisiones en el formato de radio digital (DAB). Además, la asociación de radios privadas ha solicitado al gobierno autonómico que se revisen algunos de los parámetros técnicos por los cuales se deben realizar estas emisiones, ya que los actuales resultan insuficientes para una correcta recepción, principalmente en el interior de los edificios, y de mantenerse obligarían a las radios digitales a aumentar la potencia de emisión, con el consiguiente incremento de los costes de las cadenas.Además, la ACRP ha pedido que se desarrolle una iniciativa para fomentar la puesta en marcha de esta nueva tecnología y que se facilite la compra de los receptores digitales por los usuarios finales. La Generalitat concedió en el año 2003 doce licencias de radio digital de ámbito autonómico y otras 48 de ámbito comarcal, ninguna de las cuales está operando todavía.Sin embargo, en Cataluña sí se escuchan programas de radio emitidos en formato digital, gracias al operador público Catalunya Radio, que dispone de un multiplex con seis canales. Asimismo, se pueden captar las emisiones de las empresas concesionarios del DAB nacional que han comenzado a emitir. Entre las compañías concesionarias del DAB autonómico y local de Cataluña se encuentran operadores nacionales como la Cadena SER, Uniprex o Intereconomía; operadores regionales como Ona Catalana, Onda Ramblas o RadioCat XXI, y compañías de comunicación catalanas como Grup Editorial 100 por 100 , Comit Audiovisual o MediaPro. (Font: La Verdad)

Free counter and web stats