dissabte, de setembre 09, 2006

La Cadena SER a les comarques gironines farà desconnexions a les zones on té emissora




La Cadena SER a les comarques gironines encara una nova temporada amb un clar objectiu: acostar-se més a l´audiència. I per aquest motiu s´ha decidit fer una aposta arriscada: comarcalitzar més els seus continguts. La idea és, segons el director de la Cadena SER a les comarques gironines, Jaume Serra, omplir «el buit que han deixat les altres ràdios».
I és que la tònica actual és la de generalitzar cada cop més la informació, «tant a la ràdio pública com a la privada». Per això, la SER a Girona opta, en aquesta nova temporada que començarà a l´octubre, per oferir una programació més comarcal. Serra va ressaltar que els criteris a seguir serien «els mateixos que caracteritzen la Cadena SER», és a dir, el «rigor en la informació». L´objectiu és mantenir el lideratge informatiu a la demarcació.
El director de la cadena a Girona va explicar que es tracta de «baixar un graó més», defugint el model radiofònic basat en els grans centres de producció informativa que són Barcelona i Madrid. Si fa uns anys es va apostar per una informació provincial, es tracta ara d´acostar-se més a les comarques i a la informació local.
Per aconseguir aquest apropament, Serra va parlar de «finestres informatives» a cadascuna de les diferents emissores de la demarcació: Ràdio Costa Brava-Cadena SER, Cadena SER-La Selva, Cadena SER-Garrotxa, Cadena SER-Ripollès, Ràdio Girona i Ràdio Girona OM. A més, el programa diari L´hora L de Màxim Castillo, a qui s´incorpora ara Mima Garriga, oferirà una programació comarcal dos cops al mes.
El director d´informatius de Ràdio Girona, Ramon Iglesias, va destacar que «la programació de la SER a Girona és inèdita a l´Estat», i va reconèixer que, fa sis anys, «no imaginàvem que poguéssim ser la primera emissora privada en informació». En aquest èxit té molta culpa aquesta aposta que fa la cadena per acostar els continguts, ja que «hi ha informació que és més general i d´altra que és més comarcal». El tractament de la informació local es farà amb el mateix rigor que s´ha estat fent fins ara, i per això Jaume Serra destaca els 13 periodistes que treballen als informatius gironins, formant segurament «la redacció de periodistes més gran de la província». A aquests s´hi uneix la millora tecnològica que han patit els estudis de la plaça Josep Pla, remodelats de dalt a baix i amb els últims avenços tècnics. (Diari de Girona)

Free counter and web stats