diumenge, de desembre 31, 2006

Ràdio transmediàtica

La ràdio de sempre s'ha escoltat, però les noves tecnologies ara fan possible que també es vegi i es llegeixi, i un bon exemple de tot plegat és iCat fm, l'emissora de Catalunya Ràdio que va substituir la poc exitosa aposta de Catalunya Cultura la primavera passada amb l'objectiu principal d'esdevenir "punta de llança en el camp de les noves tecnologies", segons l'apreciació d'Oleguer Sarsanedas, director de Catalunya Ràdio.
Quan ja s'han superat de llarg els primers sis mesos de la nova emissora -nascuda l'últim 23 d'abril i amb clara vocació cultural-, l'emissora s'ha consolidat amb un nombre d'oients que "supera les xifres de referència de Catalunya Cultura", que l'últim Estudi General de Mitjans (EGM) situa al voltant dels 8.000 diaris, amb l'afegit que, per Sarsanedas, les dades d'audiència "no ens faran mai justícia, ja que només cobreixen una part del que servim". Tot perquè el portal a Internet -icatfm.cat- on es pot seguir amb tot detall la programació de la ràdio -i permet que, a més d'escoltar-la, també es pugui llegir i veure- queda fora dels estudis de mitjans, fent que una part de l'audiència no quedi reflectida a l'EGM. Amb força a Internet
Tot i així, per Lluís Cuevas, coordinador de l'emissora, el model de mitjà "transmediàtic" està demostrant dia a dia la seva validesa. Una dada li dóna la raó: durant l'octubre van ser visitades més de 2,6 milions de pàgines, "més que al portal de Catalunya Ràdio".
A més de l'oferta en freqüència modulada, iCat fm té tres canals exclusius a Internet, iCat Jazz, Musicatles i Totcat. Aquest últim emet música en català 24 hores al dia, oferta que es complementa amb més del 30 per cent de música en català d'iCat FM. (AVUI)

Free counter and web stats