dissabte, de maig 07, 2005

CCOO dóna suport a la vaga de Catalunya Ràdio

CCOO ha fet públic el seu recolzament a la vaga que ha convocat pel Comitè d'empresa de Catalunya Ràdio com a protesta per la congelació en la negociació del conveni. Reclamen l’equiparació social i salarial amb el treballadors de Televisió de Catalunya. Segons el sindicat, "l’empresa no vol negociar aquesta proposta ni a llarg termini, proposta que és una vella aspiració dels treballadors de Catalunya Ràdio". Les mobilitzacions començaran dilluns 9 de maig amb unes aturades que es faran de 8 a 8.15 hores, de 16 a 16.15 hores i de 22 hores a 22.15 hores. Aquestes aturades es repetiran els dies 14, 17, 20, 21, 23, 24, 27, 28 i 29 de maig. (Font: e-noticies.com)

"Intransigència total" de la direcció de Catalunya Ràdio

El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ha emès un comunicat en què afirma que "tot i que l’autoritat laboral no va dictar serveis mínims per a aquesta vaga, la direcció de Catalunya Ràdio pretenia imposar dos minuts de titulars informatius en directe. Així mateix, també pretenia imposar un comunicat redactat per ells" alhora que es queixa que per "l’actitud d’intransigència total de la direcció de l’empresa, ara més que mai hem d’estar units per exercir el nostre dret de vaga en defensa de les nostres reivindicacions". (Font: e-noticies.com)

Els operadors catalans privats volen una moratòria per a la ràdio digital

L'Associació Catalana de Radiodifusió Privada (ACRP) ha demanat a la Generalitat retardar la posada en marxa de les emissions en format digital (DAB). A més, l'entitat demana que es revisin algunes de les condicions tècniques previstes, ja que el sistema acusa problemes de recepció, especialment a l'interior d'edificis. La Generalitat va concedir al 2003 un total de 12 llicències de ràdio digital d'àmbit autonòmic i 48 de comarcals, però cap emet actualment. De fet, les úniques emissions digitals són les de Catalunya Ràdio. El Grup Editorial 100 per 100, Comit Audiovisual o MediaPro són algunes de les empreses adjudicatàries. (Font: Comunicació 21)

Las radios catalanas piden retrasar el inicio de las emisiones en DAB

La Asociación Catalana de Radiodifusión Privada (ACRP) ha solicitado a la Generalitat de Catalunya que le permita retrasar el comienzo de la puesta en marcha de las emisiones en el formato de radio digital (DAB). Además, la asociación de radios privadas ha solicitado al gobierno autonómico que se revisen algunos de los parámetros técnicos por los cuales se deben realizar estas emisiones, ya que los actuales resultan insuficientes para una correcta recepción, principalmente en el interior de los edificios, y de mantenerse obligarían a las radios digitales a aumentar la potencia de emisión, con el consiguiente incremento de los costes de las cadenas.Además, la ACRP ha pedido que se desarrolle una iniciativa para fomentar la puesta en marcha de esta nueva tecnología y que se facilite la compra de los receptores digitales por los usuarios finales. La Generalitat concedió en el año 2003 doce licencias de radio digital de ámbito autonómico y otras 48 de ámbito comarcal, ninguna de las cuales está operando todavía.Sin embargo, en Cataluña sí se escuchan programas de radio emitidos en formato digital, gracias al operador público Catalunya Radio, que dispone de un multiplex con seis canales. Asimismo, se pueden captar las emisiones de las empresas concesionarios del DAB nacional que han comenzado a emitir. Entre las compañías concesionarias del DAB autonómico y local de Cataluña se encuentran operadores nacionales como la Cadena SER, Uniprex o Intereconomía; operadores regionales como Ona Catalana, Onda Ramblas o RadioCat XXI, y compañías de comunicación catalanas como Grup Editorial 100 por 100 , Comit Audiovisual o MediaPro. (Font: La Verdad)

dijous, de maig 05, 2005

Primera vaga a Catalunya Ràdio amb Montserrat Minobis

El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha convocat una vaga, aprovada en assemblea pels treballadors de l’emissora pública, a partir de dilluns vinent per reivindicar l’equiparació salarial amb TV3. La mesura de força ha estat convocada, de moment, per als dies 9, 14, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28 i 29 amb interrupcions de quinze minuts. La direcció ha donat ordres als presentadors de programes d’allargar els seus espais durant les interrupcions. A la foto, la directora de Catalunya Ràdio, Montserrat Minobis, juntament amb altres directius de l'emissora durant una recent roda de premsa. (Font: e-noticies)

Catalunya Ràdio dedica cinc reportatges als catalans de Mauthausen

Catalunya Ràdio emetrà des d'avui i dins l'informatiu Catalunya vespre (19.00 a 20.00 h) una sèrie de cinc reportatges en homenatge als catalans empresonats al camp de concentració de Mauthausen, amb motiu del 60è aniversari del seu alliberament. Els reportatges, de cinc minuts de durada cadascun, porten per títol genèric Viatge a Mauthausen: el retorn dels catalans a l'horror nazi. La redactora Montse Poblet acompanya una delegació de l'Amical Mauthausen per commemorar l'aniversari. En aquest sentit, els reportatges, en què col·labora la historiadora Rosa Toran, oferiran els testimonis dels catalans i es posarà l'accent en la necessitat que les noves generacions no oblidin el que va passar. (Font: EL PUNT)

La polèmica amb Bustos dispara les visites a la web de Ràdio Sabadell

El portal de Ràdio Sabadell www.radiosabadell.fm ha aconseguit enregistrar un total de 65.545 visites a l'abril (2.100 al dia), fet que suposa un salt quantitatiu important respecte als primers mesos del 2005, amb una mitjana de 52.000 visites mensuals. La polèmica desfermada a l'entorn de l'alcalde Bustos s'apunta com a causa més que probable de l'augment. La pàgina es va posar en funcionament l'octubre del 2002 i actualment inclou, entre d'altres coses, els serveis de ràdio online i a la carta, links a altres entitats de Sabadell, fotografies, i les noticies locals permanentment actualitzades. (Font: Comunicació 21)

dimarts, de maig 03, 2005

La plantilla de COM Ràdio comença a negociar el conveni col·lectiu

En l’àmbit de la negociació del seu conveni col·lectiu, que tot just acaba d’arrencar, el Comitè dels Treballadors de COM Ràdio ha presentat també una Proposta de Bases per a una Ràdio Pública. Lluny de pretendre realitzar aportacions noves -gran part del text s’inspira en l’informe dels savis de RTVE, segons reconeixen- l’objectiu d’aquesta proposta és començar a dibuixar un marc que defineixi com ha de ser una ràdio pública. Els professionals de la xarxa d’emissores de la Diputació de Barcelona troben a faltar algun document que els orienti en aquest sentit, a manera dels estatuts de la CCRTV amb els continguts de Catalunya Ràdio, per exemple. Del text que han elaborat destaca la necessitat d’“un alt nivell de producció interna com a garantia fonamental de qualitat i fiabilitat”, preservada per mitjà de “mecanismes reforçats de control i garanties” en la compra de productes aliens.“Enlloc s’especifica que les negociacions d’un conveni hagin de ser estrictament laborals, però temem que aquesta sigui l'excusa amb la qual no s'atengui la nostra demanda de tenir una mena de llibre d'estil”, explicaven fonts dels treballadors a aquest portal. No obstant, han acompanyat la seva proposta d’un altre document que recull peticions més ortodoxes per a un conveni laboral, com ara la revisió salarial i l’equiparació de les categories professionals entre treballadors de l’empresa principal i les subcontractades.D'altres reivindicacions són d’índole més social, com ara permisos per facilitar la formació dels professionals i mecanismes que possibilitin la participació de la plantilla en la presa de decisions relatives a la gestió empresarial. També es demanen mesures de control dels estudiants en pràctiques, “per recuperar el seu esperit formatiu i evitar l’ocupació de llocs de treball estructurals”. En concret, es sol·licita que es limiti a un 10% el nombre de becaris per a cada departament o secció determinada de qualsevol mitjà. (font: comunicacio21.com)


La próxima maniobra de Blas Herrero para Kiss FM: obtener concesiones de la Generalitat para empezar a emitir en Cataluña

A la espera de que se produzcan las concesiones de televisión digital local a las que concursa, Blas Herrero no abandona el frente de la radio. Según ha podido saber El Confidencial Digital, su reto más inmediato es conseguir expandir su marca radiofónica en Cataluña, donde todavía no ha conseguido adquirir una licencia para comenzar las emisiones.

Hace dos semanas El Confidencial Digital informaba en exclusiva de que el empresario de medios de comunicación había adquirido un importante edificio en la Ciudad de la Imagen de Madrid con vistas a preparar la sede central de su futura televisión digital, Kiss TV, que pretende construir sobre la base de las concesiones de canales digitales a los que concursa en diversas ciudades de España.

Ahora, este confidencial ha podido saber de fuentes cercanas a Blas Herrero, que su objetivo prioritario en el terreno radiofónico es conquistar el mercado catalán. Para ello, permanece a la espera de que la Generalitat le otorgue una concesión, o bien encontrar socios en esta región que le permitan emitir la programación de Kiss FM a través de su antena.

De esta manera aspira a incrementar el número de oyentes que le otorga el EGM -1.359.000- y conseguir la extensión de su emisora por todo el territorio español. Tras la emisión en Cataluña, que según las mismas fuentes “se producirá en breve”, ya sólo le quedará el asalto a las Islas Canarias. (font: http://www.elconfidencialdigital.com/Articulo.aspx?IdArticulo=3052)

diumenge, de maig 01, 2005

Els treballadors de Catalunya Ràdio es manifesten avui per l'equiparació salarial amb TVC

Avui els empleats Catalunya Ràdio aprofitaran la diada dels treballadors per començar a materialitzar les mesures aprovades unànimament el divendres en'Assamblea. Per tal d'aconseguir l'equiparació salarial amb Televisió de Catalunya, els empleats de l'emissora paticiparan a la manifestació de l'1 de maig convocada al centre de Barcelona per les centrals sindicals. A més, El Comité d'empresa també ha proposat fer aturades parcials d'un quart d'hora a cada torn laboral durant onze dies, compresos entre el 9 i el 29 de maig. De totes maneres, aquesta mesura pot variar amb més o menys aturades depenent de la resposta que tingui la directiva de Catalunya Ràdio a la demanda dels treballadors.

En un comunicat de premsa, el Comité d'empresa afegeix un element nou a les reivindicacions històriques de l'equiparació salarial: la conciliació de la vida laboral i familiar. Asseguren que "hem vist amb gran decepció com la direcció de l'empresa tampoc atenia aquesta reivindicació nostra".

Segons el Comité, la no equiparació els discrimina salarialment, respecte els seus companys professionals de TVC, i socialment, com a treballadors d'una empresa pública de la Generalitat. També afirmen que els fa sentir inferiors a la majoria de corporacions radiotelevisives d'Espanya i d'Europa. (font: http://www.comunicacio21.com)

Ràdio Cambrils celebra este año su vigésimo aniversario

Ràdio Cambrils cumple este año su vigésimo aniversario. Por este motivo ha preparado una serie de actos que se irán celebrando a lo largo del presente año. Ayer por la mañana, a las 11 horas, la protagonista principal fue la tarta del 20 cumpleaños.Fue un 28 de abril, un día como ayer, de 1985 cuando se produjo la primera emisión de Ràdio Cambrils. Por aquel entonces, la emisora no se hallaba ubicada donde lo está actualmente sino en el Mercat del Pòsit, junto a la Escola de Música. Desde aquel entonces, Ràdio Cambrils ha ido creciendo paulatinamente y registrando abundantes cambios. El último de ellos, coincidiendo con este aniversario es la renovación del material, tanto en lo que respecta al sistema informático como a los equipos técnicos.Actos conmemorativosSin embargo, una de las actividades principales que servirán para conmemorar este 20 aniversario se celebrará a finales de mayo y en ella intervendrán una gran cantidad de entidades cambrilenses. Para agosto, otro de los platos fuertes es el macroconcierto que ofrecerá el grupo Macedònia, en el Parc del Pescador.Además, Ràdio Cambrils editará un CD con los principales hitos y acontecimientos más destacados en la población durante este periodo, incluyendo cortes de voz que han pasado a la historia.Función socialJoan Carrión, director de la emisora, destaca «la función social que tiene Ràdio Cambrils. Nuestro objetivo es informar de lo que ocurre en nuestro municipio, dando la voz a todos los protagonistas». La actual plantilla de Ràdio Cambrils está compuesta por seis personas, aunque la emisora moviliza cada semana a cerca de 60. «La gran mayoría de ellas lo hace de forma desinteresada, lo que es muy de agradecer y demuestra las ganas de aportar cosas por parte de la población», dice Carrión.Para recordar este vigésimo aniversario, los diferentes espacios radiofónicos que conforman su programación habitual se irán haciendo eco a lo largo de las próximas semanas. (font: http://www.diaridetarragona.com/dtgn/noticia.php?id=7460&sec=1)

Comencem el blog, fent un recull d'algunes notícies dels últims dies en relació amb l´últim Estudi General de Mitjans.


L'EGM confirma el lideratge de Catalunya Ràdio i mostra un gran creixement de RAC-1 i la cadena Cope.

El nombre d'oients de RAC-1 i la Cope ha experimentat un gran augment en l'últim any, segons mostra la primera onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM) del 2005, que manté en primer i segon lloc Catalunya Ràdio i la Ser, respectivament, a molta distància de la resta.Catalunya Ràdio, amb 610.000 oients, és l'emissora més escoltada, seguida de la Ser (544.000). Les dues emissores recuperen una part de l'audiència des de l'última onada del 2004, però estan per sota de l'estudi de fa un any: Catalunya Ràdio perd un 4,5% d'oients i la Ser, un 6,4%. En el cas de Catalunya Ràdio, si s'hi sumen els oients al País Valencià (12.000), les Illes (5.000) i la Franja (4.000), l'emissora de la CCRTV té 631.000 oients.El canvi més destacat és que la Cope i RAC-1 han crescut molt, fet que, unit a l'important descens d'Onda Cero, fa que passin a ser la tercera i la quarta emissora més escoltades a Catalunya. En concret, la Cope puja en un any un 22,3%, fins a 203.000 oients, i RAC-1, un 26,8%, fins a 194.000 oients. Onda Cero perd un 41,8% en un any, fins a 188.000 oients. L'emissora nota la marxa de Luis del Olmo a la nova Punto Radio, que està previst que entrarà en l'estudi en el pròxim EGM.D'altra banda, Com Ràdio (88.000 oients) recupera una part de l'audiència perduda en les últimes onades, però té encara un 17% d'oients menys que fa un any. En canvi, Ona Catalana remunta fins a 47.000 oients (un 2,2% més). Catalunya Cultura baixa fins a 6.000 oients.Pel que fa a la radiofòrmula musical, destaquen els augments de RAC-105 (158.000 oients, un 132,4% més que fa un any) i Ona Música (68.000, un 161,5% més). La més escoltada continua sent Cadena 40 (358.000), seguida de Radio Teletaxi (254.000), Flaix Bac (166.000) i Dial (161.000).També cal ressaltar que El matí de Catalunya Ràdio (455.000 oients) es manté com el programa més escoltat i que l'espai Tu diràs, de Jordi Basté, a RAC-1 (68.000 oients), amplia el marge sobre Teva meva, de Catalunya Ràdio (46.000). (font: El Punt)

Catalunya Ràdio es manté líder tot i perdre 29.000 oients en un any

C atalunya Ràdio manté el lideratge de l'audiència a Catalunya, amb 610.000 oients de mitjana, un 11 per cent més respecte a l'últim període del 2004. Amb tot, l'emissora pública no aconsegueix matenir els 639.000 seguidors que va aconseguir fa un any.
Segons dades de l'Estudi General de Mitjans dels primers mesos del 2005, Catalunya Ràdio manté el lideratge a Catalunya, seguida de la Cadena SER, amb 610.000 oients (493.000 el novembre passat); la COPE, amb 203.000 seguidors (141.000 l'últim període del 2004), i RAC 1, amb 194.000 oients (141.000 al novembre). Després les segueixen Onda Cero, que continua perdent oients amb una mitjana de 188.000 (207.000 en el període anterior); COMRàdio, amb 88.000 seguidors (72.000 en l'estudi anterior) i Ona Catalana, que torna a recuperar els oients d'ara fa un any, amb 47.000 oients.Catalunya Cultura experimenta una baixada del 25 per cent respecte a l'estudi del novembre i passa de 8.000 a 6.000 oients de mitjana. Per la seva banda, Catalunya Informació obté una mitjana de 126.000 oients diaris (120.000 al novembre).Amb tot, si es mira l'evolució de l'audiència respecte a les dades d'ara fa un any, només han aconseguit esgarrapar oients RAC 1 (experimenta un increment del 26,8 per cent), la Cadena COPE (puja un 22,3 per cent) i Ona Catalana (un 2,2 per cent més d'oients).Pel que fa a les franges horàries, Catalunya Ràdio manté el lideratge a la franja del matí amb El matí de Catalunya Ràdio, amb Antoni Bassas (455.000 oients), i de la tarda, amb Versió orginal, amb Toni Clapés, amb 155.000 seguidors de mitjana. La nit està liderada per El larguero, de la Cadena SER, amb 131.000 oients; seguida de Tu diràs, de RAC 1, amb 68.000 oients (en tenia 42.000 a finals d'any), i Teva meva, amb 46.000 oients (36.000 en l'estudi anterior).Pel que fa als programes de Catalunya Ràdio que es van incorporar el setembre passat, amb el canvi introduït en l'era de Montserrat Minobis com a directora, destaca l'increment del programa esportiu del cap de setmana Tot gira, que aconsegueix una mitjana de 202.000 oients (94.000 seguidors el novembre passat). Si més no, que condueix Rita Marzoa, obté 49.000 oients, i Tal dia farà un any, que s'emet a les dotze del migdia, se situa en els 155.000 oients, una quantitat similar a la de l'abril de l'any passat.
Les radiofórmulesPel que fa a les radiofórmules musicals, la C40 és líder amb 358.000 oients, seguida de Radio TeleTaxi (254.000 oients), Flaix Bac (166.000), Cadena Dial (161.000), RAC 105 (158.000). L'emissora pública Catalunya Música redueix l'audiència a 26.000 oients (34.000 seguidors a finals del 2004). (font: Avui)

El 60% de la població de les comarques de Girona escolta cada dia la ràdio

Catalunya Ràdio continua essent l´emissora de ràdio generalista més seguida a les comarques gironines, amb 80.000 oients, segons les dades de l´últim Estudi General de Mitjans (EGM) fetes públiques ahir. Segons les dades facilitades ahir, la ràdio té 320.000 oients diaris a les comarques gironines (el 60,72% de la població total). Aquest percentatge és superior a la ciutat de Girona, on els seguidors de la ràdio superen el 68,57% dels habitants.Després de Catalunya Ràdio, l´emissora més seguida és Ràdio Girona Cadena Ser, amb 28.000 oients diaris; i en tercer lloc se situa RAC1, amb 18.000 seguidors. La resta de ràdios es mantenen més o menys amb els mateixos oients, tot i que destaquen les baixades d´Onda Cero (d´11.000 a 8.000) i de la Cope (de 7.000 a 6.000). Ràdio Olot, en canvi, guanya 2.000 seguidors i puja fins a 7.000.Pel que fa a radiofórmula musical, 40 Principals Girona ocupa el primer lloc amb 36.000 oients (en guanya mil) i es distancia dels seus seguidors més immediats: Radio Teletaxi, amb 21.000 oients (en perd 2.000) i RAC105, amb 17.000 (en guanya 5.000). També fa una pujada important Flaix Back, que passa de 9.000 a 14.000 oients.Pel que fa a Catalunya, Catalunya Ràdio continua com a líder amb 610.000 oients diaris. Aquesta xifra representa per a l´emissora pública un increment d´un 11% respecte a l´última onada de l´EGM, tot i que baixa un cinc per cent respecte al mateix període de l´any passat.La Ser, amb 544.000 oients, se situa en segon lloc encara que perd un sis per cent respecte a l´any passat i puja un 10% sobre l´anterior onada. Destaquen els augments de la Cope i RAC1 (en tercer i quart lloc), que amb 203.000 i 194.000 seguidors diaris, respectivament, guanyen un 22 i un 27 per cent sobre l´any anterior. També són destacables les baixades d´Onda Cero, Catalunya Cultura i Com Ràdio. Onda Cero passa de 323.000 a 188.000 seguidors en un any (-42%), mentre que Catalunya Cultura passa de 8.000 a 6.000 (-25%). Com Ràdio perd un 17% de seguidors (de 106.000 a 88.000).En fórmula musical, la Cadena 40 Principals és líder amb 358.000 oients, tot i que perd un 10% respecte a les dades del mateix període del 2004. L´emissora de Justo Molinero se situa en segon lloc amb 254.000 oients, però perd un 18%. Flaix perd una quarta part dels seus seguidors i es queda amb 112.000.Pel que fa a les pujades, són espectaculars la d´Ona Música, que passa de 26.000 a 68.000 (creix un 162%) i de RAC105: de 68.000 a 158.000, un 132% més.Al conjunt de l´Estat, la SER es manté líder amb 5.135.000 oients, seguida a distància per la Cope (2.478.000). En ràdios musicals, la més escoltada segueix essent Cadena 40 Principales, amb 2.756.000 seguidors. En segon lloc se situa Kiss FM, amb 1.359.000 oients. (font: Diari de Girona)

Free counter and web stats